Therapeuten

Chris Camp

Chris Camp

OPRICHTER EN BEZIELER VAN DE ONDERSTEUNING

“Chris is naast de bezieler van De Ondersteuning, Lesgever 5 ritmes en de 4 jarige opleiding Zen-Shiatsu ook actief als therapeut. Zijn achtergrond is geworteld in Gestalt Awareness Practice, Voice Dialogue, Dans- en bewegingstherapie en Somatic Experiencing, Trauma therapie van Peter Levine. Hij begeleidt mensen vanuit hun eigen kracht en is een meester in het laten ontstaan van een transformatief proces.”

Contact

Phone: 0476 91 72 99

Email: chris.camp@deondersteuning.be

Website: http://www.movementforlife.be

Tuur Van Hove

Tuur Van Hove

Lichaamsgerichte therapeut

Tuur heeft zich de afgelopen 12 jaar via verschillende opleidingen in Nederland verdiept in onder meer innerlijk kindwerk (Primal Rebirth® Therapie), familieopstellingen en systemisch werk, traumaheling (Primal Somatic Trauma Healing en Integral Somatic Psychotherapy).

Hij heeft 12 jaar ervaring in het lichaamsgericht therapeutisch werken – zowel in individuele sessies als groepsworkshops – en is de eerste gecertificeerde Primal Rebirth® therapeut in België.

Contact

Phone: +32 486 23 55 53

Email: tuur@puur-na-tuur.be

Website: http://www.puur-na-tuur.be

Isabelle Verdickt

Isabelle Verdickt

Psychosociale begeleiding - Contextueel systemisch counselor

Isabelle is gediplomeerd maatschappelijk werker, een studie die ze aanvulde met een opleiding tot contextueel systemisch counselor aan de leerschool ‘Leren over leven’ in Antwerpen.

Ze koestert een passie voor wat ons motiveert en beweegt, in verbinding met onszelf en de anderen. Haar werkwijze: op een open manier luisteren naar jouw klachten en bezorgdheden – in het gezin, op het werk, in relatie met jezelf of mensen rondom jou. Via een aantal gesprekken gaat ze samen met jou op zoek naar hulpbronnen, krachten en vooruitzichten die een nieuw/ander perspectief bieden op je psychosociale welzijn. 

Je kan haar bereiken via telefoon of mail. Afspraken vinden plaats op woensdagnamiddag en -avond.

 

Contact

Phone: +32 472 / 88 17 35

Email: info@isabelleverdickt.be

Website: http://www.deondersteuning.be

Kelly Beutels

Kelly Beutels

Integratief Therapeut

Je kan bij Kelly terecht voor integratieve therapie. Dit betekent dat ze samen met jou gaat exploreren vanuit zoveel mogelijk invalshoeken. Samen sta je stil bij wat is, bij jouw uniek verhaal en bij jouw hulpvraag. Wat is je frustratie? Wat is je angst? Wat is je verlangen? Wat is je doel?

Haar grootste kracht is haar empathisch vermogen. Ze voelt mensen heel erg aan en kan heel erg afstemmen op jouw noden. Ze zal altijd proberen gesprekstherapie te combineren met andere methodieken om tot meer diepgang en bewustwording te komen.   

Mogelijke methodieken: gesprekstherapie, ervaringsgerichte therapie, lichaamsgerichte therapie, gedragstherapie, …

Lien Timmermans

Lien Timmermans

LOOPBAAN- EN PERFECTIONISMECOACH

Gepassioneerd door de wereld in mensen en mensen in de wereld koos ik jaren geleden de weg van groei en persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel is mensen te ondersteunen en te begeleiden naar meer innerlijke rust en vertrouwen. Heb jij vragen over je loopbaan? Wil je iets anders gaan doen, maar weet je niet wat? Loop je tegen een burn-out aan? Pieker je veel? Heb je last van faalangst? Dan kan je bij me terecht voor een coachingstraject waarin we samen op pad gaan om jouw innerlijke wereld te verstevigen, je blik te openen en stappen te zetten naar een leven en een loopbaan die bij jou passen!

Ik ben opgeleid als ontwikkelingsgericht- en perfectionismecoach bij Het ontwikkelingsinstituut. Daarnaast geef ik training in geweldloze communicatie en heb ik een volle rugzak aan kennis en ervaring uit allerhande hoeken (Talentenopleiding Luk Dewulf, Emotioneel Individueel begeleider – Sandra Kleipas, Persoonlijkheid en relaties Vlaanderen (PRH), Welness recovery action plan, mindfulness,…).

Contact

Phone: 0478 45 99 14

Email: dewereldinjou@gmail.com

Website: www.dewereldinjou.be

Carolien Truyens

Carolien Truyens

zen-shiatsu therapeut

Carolien specialiseerde zich na haar studies kinesitherapie in de psychomotorische therapie, waarbij ze vnl. kinderen en jongeren in hun diverse “uitdagingen” ondersteunt vanuit een lichaams- en bewegingsgericht kader. Zij is tevens kinderyogadocent en Rots en Water trainer. Vijftien jaar geleden kwam zij voor ‘t eerst in aanraking met Zen-Shiatsu en werd zij persoonlijk diep geraakt door de zachtheid èn kracht die hier achter schuilt. In 2013 startte zij zelf de vierjarige Zen-Shiatsu opleiding aan het OWC in Antwerpen waarin zij ondertussen ook reeds enkele jaren assisteert. Carolien is geboeid door de psyche, het lichaam en het leven in al zijn vormen en kleuren en brengt je graag via Zen-Shiatsu naar de meest waardevolle plekjes in jezelf of zet je op weg naar meer balans, rust, energie en kracht. Wees welkom!

Contact

Phone: +32 485 / 46 01 84

Email: info@groeiweide.be

Website: http://www.groeiweide.be

Jolien Lesage

Jolien Lesage

Trauma-sensitive Yoga Therapeut

Jolien is enorm geboeid door de ‘mind-body’ connectie. Haar nieuwschierigheid leidde haar op een reis van België tot Tanzania tot India, Sri Lanka en Indonesia. In haar master culturele antropologie lag haar focus op Oost-Afrika. Zo werkte ze met straatkinderen in Tanzania en deed daar vervolgens ook onderzoek naar Tanzaniaanse geneeswijze van geestelijke gezonheidsproblematieken. Door zelf de heilzame effecten van yoga te ervaren, verplaatste haar focus zich nadien naar het Oosten. De afgelopen tien jaar heeft Jolien zich verdiept in yoga, yoga filosofie en de therapeutische effecten van yoga op lichaam en geest. Na internationaal te hebben lesgeven op yoga retreats en teacher trainings, is ze terug gekeerd naar België om geestelijk welzijn te bevorderen door te werken met het lichaam. Ze biedt therapeutische vormen van yoga aan voor mensen met stress-, angst- en trauma gerelateerde klachten. Je kan bij haar terecht voor individuele sessies. Ze biedt ook groepslessen aan, o.a. via AyurYoga – de yoga studio van De Ondersteuning.

Eén van de methodieken die Jolien aanbiedt is Trauma Center, Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY). Toonaangevende trauma experten, zoals Bessel van der Kolk en David Emerson, ontwikkelden deze benadering op basis van empirisch onderzoek. Het is een “empowerende” methodiek die inzet op het creëren van een veilige context door onder andere uitnodigende taal, keuzemogelijkheden en oog voor de machtsverhouding tussen cliënt en facilitator. In deze context worden lichamelijke yoga vormen en ademhalingsoefeningen aangeboden op het tempo van de beoefenaar. Zo worden mensen uitgenodigd om stap voor stap terug in contact te komen met hun lichaam en op basis daarvan (interoceptie) keuzes te maken. Op deze manier wordt er geoefend op het aanwezig zijn in het huidige moment.

Karen Cauwels

Karen Cauwels

Systemisch Coach

Ik ben Karen. Ik ben iemand die zoekende is in het leven: wie ben ik echt en hoe past mijn zijn in de wereld? Vanaf 2016 ben ik dit gaan uitdiepen in opleidingen tot professioneel coach en systemisch coachen (Systo). Ik ben anderen gaan bijstaan in hun zoektocht en blijf mezelf verder ontwikkelen (familieopstellingen, embodied learning, alchemy of coaching, … ) Zo blijf ik mezelf ont-dekken en kom steeds dichter bij mijn pure kern om van daaruit mijn essentie te leven.

Graag help ik ook jou een stuk verder op het pad naar wie jij bent, los van familiepatronen en maatschappelijke verwachtingen. Hoe dichter je bij je echte zelf komt, hoe meer rust er in je leven komt en hoe beter je je plek in de wereld kan innemen. Vanuit de situaties in je leven waar je momenteel in vastzit (familie, werk, studies, gezondheid, …), gaan we samen op zoek via dialoog, lichaamsbewustzijn en opstellingen zodat ook jij een stuk dichter komt bij het leven van jouw essentie.

Contact

Phone: +32 470 987 425

Email: info@katharacoaching.be

Website: https://www.katharacoaching.be/

Viktoria Grgurin

Viktoria Grgurin

SOMATIC EXPERIENCING PRACTITIONER I.T. AND PERSONAL, LIFE AND EXECUTIVE COACH

Viktoria is a personal, life and executive coach and somatic experience practitioner i.t. and works also as a “contextbegeleider”. She`s been a passionate yogi & yoga teacher for the last 10 years and her speciality is the Aerial Yoga practice. Next to that she`s co-founder and owner of AyurYoga and her vision is to create a collaborative space and build community. Viktoria is a dedicated dancer and, on her path, to become a 5 rhythms teacher.

She is enthusiastic about the work with people and loves to be their companion on their healing journey and support their individual process.

“Holding the space for you and being present with you is like holding your hand and being your ally in whatever you encounter. We walk your path together.”

Sessions are offered in English, German, Croatian and Dutch.

Ine Francen

Ine Francen

Integratief Therapeut

Bij Ine kan je terecht als je op zoek bent naar ondersteuning op maat. Jou persoon en vraag staan centraal. Ze werkt zowel individueel als met koppels, van jongvolwassenen (18+) tot ouderen.

Je kan bij haar terecht met vragen of bezorgdheden over identiteit, onaangename gevoelens of gedachten, relaties, stress, onrust, persoonlijke groei, omgaan met verlies, existentiële vragen, zelfzorg, uitdagingen van een mantelzorger, verbindende communicatie, hoog sensitiviteit, conflicthantering, machtsmechanismen, welzijn op het werk, vragen rond welbevinden, omgaan met chronische pijn en fysieke beperkingen,…

Als integratief therapeut (i.o.) is Ine thuis in verschillende therapievormen (systeem georiënteerd, lichaamsgerichte, cognitief-gedragsgeoriënteerd, analytisch, …) en methodieken (gesprekstherapie, lichaamswerk, creatieve werkvormen, koppeltherapie, …) waar ze uit kan putten om elke sessie aan te passen aan jou behoeften en wat goed voelt voor jou op dat moment. Samen met jou bekijkt ze jou noden om vandaar uit samen aan de slag te gaan.

Ze wandelt een tijdje met je mee tot je weer de regie kan nemen over je leven, je doelen, je verlangens. Ine vertrekt van wat ze van jou hoort en voelt in de sessie, steeds met als doel je te ondersteunen richting groei en verschuiving. Integratieve therapie gaat uit van de mens als geheel, met een lichaam, gevoelens, gedachten, dewelke elkaar onderling beïnvloeden. In therapie werken we met elk van deze delen, in de mate dat het voor jou goed aanvoelt, met als doel inzicht en balans te creëren tussen je denken, je voelen en je lichaam.

Je mag een veilige plek verwachten waar je met je verhaal en je vragen terecht kan. Ine luistert, zonder oordeel. Samen ga je op zoek naar wat jou terug in beweging kan brengen of naar wat jou net tot rust brengt. We zoeken antwoorden op jouw vragen. Jij krijgt de ruimte en de tijd die jij nodig hebt.

Contact

Phone: +32 474 92 09 08

Email: ine@depersoonlijketijd.be

Website: http://depersoonlijketijd.be

Heb je interesse in een samenwerking met de medewerkers van de ondersteuning? Ben je zelf therapeut of lichaamswerker? Neem dan gerust contact.