Therapeuten

Chris Camp

Chris Camp

OPRICHTER EN BEZIELER VAN DE ONDERSTEUNING

“Chris is naast de bezieler van De Ondersteuning, Lesgever 5 ritmes en de 4 jarige opleiding Zen-Shiatsu ook actief als therapeut. Zijn achtergrond is geworteld in Gestalt Awareness Practice, Voice Dialogue, Dans- en bewegingstherapie en Somatic Experiencing, Trauma therapie van Peter Levine. Hij begeleidt mensen vanuit hun eigen kracht en is een meester in het laten ontstaan van een transformatief proces.”

Contact

Phone: 0476 91 72 99

Email: chris.camp@deondersteuning.be

Website: http://www.movementforlife.be

Kelly Beutels

Kelly Beutels

Integratief Therapeut

Je kan bij Kelly terecht voor integratieve therapie. Dit betekent dat ze samen met jou gaat exploreren vanuit zoveel mogelijk invalshoeken. Samen sta je stil bij wat is, bij jouw uniek verhaal en bij jouw hulpvraag. Wat is je frustratie? Wat is je angst? Wat is je verlangen? Wat is je doel?

Haar grootste kracht is haar empathisch vermogen. Ze voelt mensen heel erg aan en kan heel erg afstemmen op jouw noden. Ze zal altijd proberen gesprekstherapie te combineren met andere methodieken om tot meer diepgang en bewustwording te komen.   

Mogelijke methodieken: gesprekstherapie, ervaringsgerichte therapie, lichaamsgerichte therapie, gedragstherapie, …

Lien Timmermans

Lien Timmermans

LOOPBAAN- EN PERFECTIONISMECOACH

Gepassioneerd door de wereld in mensen en mensen in de wereld koos ik jaren geleden de weg van groei en persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel is mensen te ondersteunen en te begeleiden naar meer innerlijke rust en vertrouwen. Heb jij vragen over je loopbaan? Wil je iets anders gaan doen, maar weet je niet wat? Loop je tegen een burn-out aan? Pieker je veel? Heb je last van faalangst? Dan kan je bij me terecht voor een coachingstraject waarin we samen op pad gaan om jouw innerlijke wereld te verstevigen, je blik te openen en stappen te zetten naar een leven en een loopbaan die bij jou passen!

Ik ben opgeleid als ontwikkelingsgericht- en perfectionismecoach bij Het ontwikkelingsinstituut. Daarnaast geef ik training in geweldloze communicatie en heb ik een volle rugzak aan kennis en ervaring uit allerhande hoeken (Talentenopleiding Luk Dewulf, Emotioneel Individueel begeleider – Sandra Kleipas, Persoonlijkheid en relaties Vlaanderen (PRH), Welness recovery action plan, mindfulness,…).

Contact

Phone: 0478 45 99 14

Email: dewereldinjou@gmail.com

Website: www.dewereldinjou.be

Ine Francen

Ine Francen

Integratief Therapeut

Bij Ine kan je terecht voor ondersteuning op maat. Jou persoon en vraag staan centraal. Ze werkt zowel individueel als met koppels, van jongvolwassenen (18+) tot ouderen.

Je kan bij haar terecht met vragen of bezorgdheden over identiteit, relaties, zoektocht rond zelfzorg, hoogsensitiviteit, onaangename gevoelens of gedachten, relaties, stress, onrust, persoonlijke groei, omgaan met verlies, existentiële vragen, uitdagingen van een mantelzorger, verbindende communicatie, conflicthantering, machtsmechanismen, welzijn op het werk, vragen rond welbevinden, omgaan met chronische pijn en fysieke beperkingen,… .

Als integratief psychotherapeut (i.o.) is Ine thuis in verschillende therapievormen (systeem georiënteerde, lichaamsgerichte, cognitief-gedragsgeoriënteerde, …) en methodieken (gesprekstherapie, lichaamswerk, creatieve werkvormen, koppeltherapie, …) waar ze uit kan putten om elke sessie aan te passen aan jou behoeften en wat goed voelt voor jou op dat moment. Samen met jou bekijkt ze jou noden om vandaaruit samen aan de slag te gaan.

Ine vertrekt van wat ze van jou hoort en voelt in de sessie, steeds met als doel je te ondersteunen richting groei en verschuiving.

Integratieve therapie gaat uit van de mens als geheel, met een lichaam, gevoelens, gedachten, dewelke elkaar onderling beïnvloeden. In therapie werken we met elk van deze delen, in de mate dat het voor jou goed aanvoelt, met als doel inzicht en balans te creëren tussen je denken, je voelen en je lichaam.

Je mag een veilige plek verwachten waar je met je verhaal en je vragen terecht kan. Ine luistert, zonder oordeel. Samen ga je op zoek naar wat jou terug in beweging kan brengen of naar wat jou net tot rust brengt. We zoeken antwoorden op jouw vragen. Jij krijgt de ruimte en de tijd die jij nodig hebt.

Voor meer informatie, kan je terecht op de website van De Persoonlijke Tijd, of kan je rechtstreeks met Ine contact opnemen.

Voel je welkom!

Contact

Phone: +32 474 92 09 08

Email: ine@depersoonlijketijd.be

Website: http://depersoonlijketijd.be

Karen Cauwels

Karen Cauwels

Systemisch Coach & Opsteller

Ik ben Karen. Ik ben iemand die zoekende is in het leven: wie ben ik echt en hoe past mijn zijn in de wereld? Vanaf 2016 ben ik dit gaan uitdiepen in opleidingen tot professioneel coach en systemisch coachen (Systo). Ik ben anderen gaan bijstaan in hun zoektocht en blijf mezelf verder ontwikkelen (familieopstellingen, embodied learning, alchemy of coaching, … ) Zo blijf ik mezelf ont-dekken en kom steeds dichter bij mijn pure kern om van daaruit mijn essentie te leven.

Graag help ik ook jou een stuk verder op het pad naar wie jij bent, los van familiepatronen en maatschappelijke verwachtingen. Hoe dichter je bij je echte zelf komt, hoe meer rust er in je leven komt en hoe beter je je plek in de wereld kan innemen. Vanuit de situaties in je leven waar je momenteel in vastzit (familie, werk, studies, gezondheid, …), gaan we samen op zoek via dialoog, lichaamsbewustzijn en opstellingen zodat ook jij een stuk dichter komt bij het leven van jouw essentie.

Contact

Phone: +32 470 987 425

Email: info@katharacoaching.be

Website: https://www.katharacoaching.be/

Viktoria Grgurin

Viktoria Grgurin

SOMATIC EXPERIENCING PRACTITIONER, PERSONAL & LIFE COACH, PSYCHOSOCIAL COUNSELOR

Viktoria is a Somatic Experience Practitioner (SEP), Personal & Life Coach and Psychosocial Counselor as well as board member and organizer of Trauma Healing Belgium. She also used to work as “context begeleider” in youth and family care. She`s been a passionate yogi & yoga teacher for the last 10 years and her speciality is the Aerial Yoga practice. Next to that she`s co-founder and owner of AyurYoga and her vision is to create a collaborative space and build community.

She is enthusiastic about the work with people and loves to be their companion on their healing journey and support their individual process. She guides you with tender joy, curiosity and presence in the sessions.

“Holding the space for you and being present with you is like holding your hand and being your ally in whatever you encounter. We walk your path together.”

Sessions are offered in English, German, Dutch and Croatian language.

Contact

Phone: +32 472171729

Email: viktoria.grgurin@deondersteuning.be

Website: www.livinginspired.eu

Ruth Vranckx

Ruth Vranckx

Integratieve Psychotherapie

Ruth ° 1963

Wanneer je vastzit in je verhaal  kan psychotherapie zinvol zijn om beweging te brengen in de situatie. Ik stem me daarbij af op jouw vraag en wil samen op zoek gaan naar wat je precies nodig hebt om je leven terug in handen te nemen en weer zonder begeleiding verder te kunnen. Ik hanteer hierbij een milde authentieke benadering van de mens in al zijn facetten en bekijk daarin ook de lichamelijke kant.

Je kan bij mij terecht voor individuele therapie voor  jongvolwassenen, volwassenen en ouderen bij:                              

Burn-out, cvs, chronisch ziek zijn, …
Een lichaam dat moeilijk doet maar je vindt de oorzaak niet
Hoogsensitiviteit
Depressieve gevoelens, onrust, slapeloosheid, angst, dwangmatige handelingen…
Moeilijkheden in relaties met partner, kinderen, vrienden, collega’s, ….
Terugkerende patronen en situaties
(
Samen) leven met AD(H)D
Je zoektocht naar de zin van het leven
Begeleiding in je individuatieproces
Ouder worden, een bilan opmaken van je leven

Contact

Phone: +32 495 57 79 79

Email: ruth.vranckx@skynet.be

Leni Cellini

Leni Cellini

MINDFUL COACH

Jezelf ont-moeten ~ Voor meer zachtheid en zelfaanvaarding

Als je veel van jezelf moet.
Als je soms moe wordt van je eigen gedachten.
Als je met zachtere ogen naar jezelf wil leren kijken.
Als je met overweldigende emoties wil leren omgaan.

Als je bepaalde niet-helpende patronen in jezelf wil veranderen.

Ik begeleid jou graag op weg naar meer zachtheid en mildheid voor jezelf. Opdat je je gedachten en gevoelens mag leren bevrienden. Opdat je alle delen van jezelf leert accepteren, ook diegene die je moeilijk vindt. Opdat je kan thuiskomen bij jezelf in het huidige moment. Opdat je leert ont-moeten en meer vrijheid kan ervaren in je leven.

Je kan bij mij terecht voor losse sessies of kiezen voor het individueel traject ‘Kwetsbaarheid als kracht’. Hierin leer je onder andere je innerlijk kind kennen en liefhebben.

Op mijn website vind je meer informatie over mezelf en mijn werkwijze.

Contact

Phone: +32 477 48 10 13

Email: leni@ont-moeten.be

Website: www.ont-moeten.be

Jolien Lesage

Jolien Lesage

Trauma-sensitive Yoga Therapeut

Jolien is enorm geboeid door de ‘mind-body’ connectie. Haar nieuwschierigheid leidde haar op een reis van België tot Tanzania tot India, Sri Lanka en Indonesia. In haar master culturele antropologie lag haar focus op Oost-Afrika. Zo werkte ze met straatkinderen in Tanzania en deed daar vervolgens ook onderzoek naar Tanzaniaanse geneeswijze van geestelijke gezonheidsproblematieken. Door zelf de heilzame effecten van yoga te ervaren, verplaatste haar focus zich nadien naar het Oosten. De afgelopen tien jaar heeft Jolien zich verdiept in yoga, yoga filosofie en de therapeutische effecten van yoga op lichaam en geest. Na internationaal te hebben lesgeven op yoga retreats en teacher trainings, is ze terug gekeerd naar België om geestelijk welzijn te bevorderen door te werken met het lichaam. Ze biedt therapeutische vormen van yoga aan voor mensen met stress-, angst- en trauma gerelateerde klachten. Je kan bij haar terecht voor individuele sessies. Ze biedt ook groepslessen aan, o.a. via AyurYoga – de yoga studio van De Ondersteuning.

Eén van de methodieken die Jolien aanbiedt is Trauma Center, Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY). Toonaangevende trauma experten, zoals Bessel van der Kolk en David Emerson, ontwikkelden deze benadering op basis van empirisch onderzoek. Het is een “empowerende” methodiek die inzet op het creëren van een veilige context door onder andere uitnodigende taal, keuzemogelijkheden en oog voor de machtsverhouding tussen cliënt en facilitator. In deze context worden lichamelijke yoga vormen en ademhalingsoefeningen aangeboden op het tempo van de beoefenaar. Zo worden mensen uitgenodigd om stap voor stap terug in contact te komen met hun lichaam en op basis daarvan (interoceptie) keuzes te maken. Op deze manier wordt er geoefend op het aanwezig zijn in het huidige moment.

Isabelle Verdickt

Isabelle Verdickt

Psychosociale begeleiding - Contextueel systemisch counselor

Isabelle is gediplomeerd maatschappelijk werker, een studie die ze aanvulde met een opleiding tot contextueel systemisch counselor aan de leerschool ‘Leren over leven’ in Antwerpen.

Ze koestert een passie voor wat ons motiveert en beweegt, in verbinding met onszelf en de anderen. Haar werkwijze: op een open manier luisteren naar jouw klachten en bezorgdheden – in het gezin, op het werk, in relatie met jezelf of mensen rondom jou. Via een aantal gesprekken gaat ze samen met jou op zoek naar hulpbronnen, krachten en vooruitzichten die een nieuw/ander perspectief bieden op je psychosociale welzijn. 

Je kan haar bereiken via telefoon of mail. Afspraken vinden plaats op woensdagnamiddag en -avond.

 

Contact

Phone: +32 472 / 88 17 35

Email: info@isabelleverdickt.be

Website: http://www.deondersteuning.be

Heb je interesse in een samenwerking met de medewerkers van de ondersteuning? Ben je zelf therapeut of lichaamswerker? Neem dan gerust contact.