Therapeuten

Chris Camp

Chris Camp

OPRICHTER EN BEZIELER VAN DE ONDERSTEUNING

“Chris is naast de bezieler van De Ondersteuning, Lesgever 5 ritmes en de 4 jarige opleiding Zen-Shiatsu ook actief als therapeut. Zijn achtergrond is geworteld in Gestalt Awareness Practice, Voice Dialogue, Dans- en bewegingstherapie en Somatic Experiencing, Trauma therapie van Peter Levine. Hij begeleidt mensen vanuit hun eigen kracht en is een meester in het laten ontstaan van een transformatief proces.”

Contact

Phone: 0476 91 72 99

Email: chris.camp@deondersteuning.be

Website: http://www.movementforlife.be

Tuur Van Hove

Tuur Van Hove

Lichaamsgerichte therapeut

Tuur heeft zich de afgelopen 12 jaar via verschillende opleidingen in Nederland verdiept in onder meer innerlijk kindwerk (Primal Rebirth® Therapie), familieopstellingen en systemisch werk, traumaheling (Primal Somatic Trauma Healing en Integral Somatic Psychotherapy).

Hij heeft 12 jaar ervaring in het lichaamsgericht therapeutisch werken – zowel in individuele sessies als groepsworkshops – en is de eerste gecertificeerde Primal Rebirth® therapeut in België.

Contact

Phone: +32 486 23 55 53

Email: tuur@puur-na-tuur.be

Website: http://www.puur-na-tuur.be

Isabelle Verdickt

Isabelle Verdickt

Psychosociale begeleiding - Contextueel systemisch counselor

Isabelle is gediplomeerd maatschappelijk werker, een studie die ze aanvulde met een opleiding tot contextueel systemisch counselor aan de leerschool ‘Leren over leven’ in Antwerpen.

Ze koestert een passie voor wat ons motiveert en beweegt, in verbinding met onszelf en de anderen. Haar werkwijze: op een open manier luisteren naar jouw klachten en bezorgdheden – in het gezin, op het werk, in relatie met jezelf of mensen rondom jou. Via een aantal gesprekken gaat ze samen met jou op zoek naar hulpbronnen, krachten en vooruitzichten die een nieuw/ander perspectief bieden op je psychosociale welzijn. 

Je kan haar bereiken via telefoon of mail. Afspraken vinden plaats op woensdagnamiddag en -avond.

Contact

Phone: +32 472 / 88 17 35

Email: info@isabelleverdickt.be

Website: http://www.isabelleverdickt.be

Kelly Beutels

Kelly Beutels

Integratief Therapeut

Je kan bij Kelly terecht voor integratieve therapie. Dit betekent dat ze samen met jou gaat exploreren vanuit zoveel mogelijk invalshoeken. Samen sta je stil bij wat is, bij jouw uniek verhaal en bij jouw hulpvraag. Wat is je frustratie? Wat is je angst? Wat is je verlangen? Wat is je doel?

Haar grootste kracht is haar empathisch vermogen. Ze voelt mensen heel erg aan en kan heel erg afstemmen op jouw noden. Ze zal altijd proberen gesprekstherapie te combineren met andere methodieken om tot meer diepgang en bewustwording te komen.   

Mogelijke methodieken: gesprekstherapie, ervaringsgerichte therapie, lichaamsgerichte therapie, gedragstherapie, …

Lien Timmermans

Lien Timmermans

LOOPBAAN- EN PERFECTIONISMECOACH

Gepassioneerd door de wereld in mensen en mensen in de wereld koos ik jaren geleden de weg van groei en persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel is mensen te ondersteunen en te begeleiden naar meer innerlijke rust en vertrouwen. Heb jij vragen over je loopbaan? Wil je iets anders gaan doen, maar weet je niet wat? Loop je tegen een burn-out aan? Pieker je veel? Heb je last van faalangst? Dan kan je bij me terecht voor een coachingstraject waarin we samen op pad gaan om jouw innerlijke wereld te verstevigen, je blik te openen en stappen te zetten naar een leven en een loopbaan die bij jou passen!

Ik ben opgeleid als ontwikkelingsgericht- en perfectionismecoach bij Het ontwikkelingsinstituut. Daarnaast geef ik training in geweldloze communicatie en heb ik een volle rugzak aan kennis en ervaring uit allerhande hoeken (Talentenopleiding Luk Dewulf, Emotioneel Individueel begeleider – Sandra Kleipas, Persoonlijkheid en relaties Vlaanderen (PRH), Welness recovery action plan, mindfulness,…).

Contact

Phone: 0478 45 99 14

Email: dewereldinjou@gmail.com

Website: www.dewereldinjou.be

Carolien Truyens

Carolien Truyens

zen-shiatsu therapeut

Carolien specialiseerde zich na haar studies kinesitherapie in de psychomotorische therapie, waarbij ze vnl. kinderen en jongeren in hun diverse “uitdagingen” ondersteunt vanuit een lichaams- en bewegingsgericht kader. Zij is tevens kinderyogadocent en Rots en Water trainer. Vijftien jaar geleden kwam zij voor ‘t eerst in aanraking met Zen-Shiatsu en werd zij persoonlijk diep geraakt door de zachtheid èn kracht die hier achter schuilt. In 2013 startte zij zelf de vierjarige Zen-Shiatsu opleiding aan het OWC in Antwerpen waarin zij ondertussen ook reeds enkele jaren assisteert. Carolien is geboeid door de psyche, het lichaam en het leven in al zijn vormen en kleuren en brengt je graag via Zen-Shiatsu naar de meest waardevolle plekjes in jezelf of zet je op weg naar meer balans, rust, energie en kracht. Wees welkom!

Contact

Phone: +32 485 / 46 01 84

Email: info@groeiweide.be

Website: http://www.groeiweide.be

Jolien Lesage

Jolien Lesage

Trauma-sensitive Yoga Therapeut

Jolien is enorm geboeid door de ‘mind-body’ connectie. Haar nieuwschierigheid leidde haar op een reis van België tot Tanzania tot India, Sri Lanka en Indonesia. In haar master culturele antropologie lag haar focus op Oost-Afrika. Zo werkte ze met straatkinderen in Tanzania en deed daar vervolgens ook onderzoek naar Tanzaniaanse geneeswijze van geestelijke gezonheidsproblematieken. Door zelf de heilzame effecten van yoga te ervaren, verplaatste haar focus zich nadien naar het Oosten. De afgelopen tien jaar heeft Jolien zich verdiept in yoga, yoga filosofie en de therapeutische effecten van yoga op lichaam en geest. Na internationaal te hebben lesgeven op yoga retreats en teacher trainings, is ze terug gekeerd naar België om geestelijk welzijn te bevorderen door te werken met het lichaam. Ze biedt therapeutische vormen van yoga aan voor mensen met stress-, angst- en trauma gerelateerde klachten. Je kan bij haar terecht voor individuele sessies. Ze biedt ook groepslessen aan, o.a. via AyurYoga – de yoga studio van De Ondersteuning.

Eén van de methodieken die Jolien aanbiedt is Trauma Center, Trauma-Sensitive Yoga (TCTSY). Toonaangevende trauma experten, zoals Bessel van der Kolk en David Emerson, ontwikkelden deze benadering op basis van empirisch onderzoek. Het is een “empowerende” methodiek die inzet op het creëren van een veilige context door onder andere uitnodigende taal, keuzemogelijkheden en oog voor de machtsverhouding tussen cliënt en facilitator. In deze context worden lichamelijke yoga vormen en ademhalingsoefeningen aangeboden op het tempo van de beoefenaar. Zo worden mensen uitgenodigd om stap voor stap terug in contact te komen met hun lichaam en op basis daarvan (interoceptie) keuzes te maken. Op deze manier wordt er geoefend op het aanwezig zijn in het huidige moment.

Nobby Thys

Nobby Thys

Ervaringsgericht lichaamswerk

lichaamsgerichte therapie en coaching.

In 2000 ben ik emotioneel lichaamswerk beginnen beoefenen en dat betekende een hele ommekeer in mijn leven.

In 2002 ben ik lid geworden van een mannencirkel die nog steeds draaiende is en sinds 2008 begeleid ik de mannenjaarreeks ZwAArDDRAGER.

Daarnaast behaalde ik in 2005 mijn diploma holistic pulsing en sinds 2009 begeleid ik maandelijks droom-, familie- en ruimere systeemopstellingen. Ook behaalde ik een bachelor in gezinswetenschappen.

Ondertussen heb ik deze opleidingen geïntegreerd en werk ik vooral intuïtief, lichaamsgericht en  ervaringsgericht.

Tijdens de sessies kies ik voor een afwisseling tussen lichaamsoefeningen en massage waarbij ik niet enkel zelf aanrakingsprikkels inbreng maar  je ook uitnodig om bepaalde grote of kleine bewegingen te maken en te verkennen wat deze met je doen.

Ik bied graag mannelijke aanwezigheid en ondersteuning aan. Deze missie is gestart vanuit het verlangen om mannen te ondersteunen maar uiteraard zijn mannen en vrouwen niet los van mekaar te zien dus staan deze sessies open voor mannen en vrouwen.

En toch een bijzonder welkom aan mannen die voelen dat ze ondersteuning kunnen gebruiken en een drempel voelen om dit te vragen. Bel even en we bekijken of we een manier vinden om samen een weg te gaan.

Contact

Phone: +32496550957

Email: Nobby.thys@scarlet.be

Website: www.pudroma.be

Karen Cauwels

Karen Cauwels

Systemisch Coach

Ik ben Karen. Ik ben iemand die zoekende is in het leven: wie ben ik echt en hoe past mijn zijn in de wereld? Vanaf 2016 ben ik dit gaan uitdiepen in opleidingen tot professioneel coach en systemisch coachen (Systo). Ik ben anderen gaan bijstaan in hun zoektocht en blijf mezelf verder ontwikkelen (familieopstellingen, embodied learning, alchemy of coaching, … ) Zo blijf ik mezelf ont-dekken en kom steeds dichter bij mijn pure kern om van daaruit mijn essentie te leven.

Graag help ik ook jou een stuk verder op het pad naar wie jij bent, los van familiepatronen en maatschappelijke verwachtingen. Hoe dichter je bij je echte zelf komt, hoe meer rust er in je leven komt en hoe beter je je plek in de wereld kan innemen. Vanuit de situaties in je leven waar je momenteel in vastzit (familie, werk, studies, gezondheid, …), gaan we samen op zoek via dialoog, lichaamsbewustzijn en opstellingen zodat ook jij een stuk dichter komt bij het leven van jouw essentie.

Contact

Phone: +32 470 987 425

Email: info@katharacoaching.be

Website: https://www.katharacoaching.be/

Heb je interesse in een samenwerking met de medewerkers van de ondersteuning? Ben je zelf therapeut of lichaamswerker? Neem dan gerust contact.