Waarden

Deze pagina bevat de waarden waarop De Ondersteuning gebaseerd is. Met andere woorden de achtergrond waarmee alle therapeuten en lesgevers binnen De Ondersteuning tewerk gaan. Er word momenteel hard gewerkt om dit mooi uit te schrijven, ondertussen hier alvast een kort overzicht van enkele van deze waarden:

•    Samen: Als therapeut werken we met de cliënt samen in het groeiproces. Samen staan we sterker. “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”
•    De Ondersteuning in jezelf: We geloven erin dat iedereen, met de juiste begeleiding, de ondersteuning in zichzelf kan terugvinden. De begeleiding word dan ook gezien als een tijdelijk proces. Iedereen heeft in zijn leven wel een moment waarop het nodig is dat er even iemand langs hun meeloopt.
•    Rust: De Ondersteuning wil een plek van rust en veiligheid zijn. Een plek waar je even kan herbronnen en in een veilige omgeving terug in contact met jezelf en jou eigen waarden kan komen.
•    Multidisciplinair: Er is (helaas) geen enkele werkvorm die voor iedereen werkt. Daarom werken we in De Ondersteuning multidisciplinair. Soms hebben we enkel een goede huilbui nodig. Andere keren hebben we de steun nodig van een therapeut of lichaamswerker, een diep gesprek of stille meditatie. In De Ondersteuning is er plaats voor vele verschillende werkvormen.
•    Op Maat: We werken op jouw maat, met jouw vragen en met wat jij nodig hebt. Dit houdt dus in dat we geen voorgedefinieerd stappen programma aflopen, maar dat we echt gaan luisteren en gaan inspelen op jouw specifieke noden van het moment.