Trauma-Sensitieve Yoga

Trauma-Sensitieve Yoga

Je bent heel welkom om deel te nemen aan een groepsles trauma-sensitieve yoga. Hierin worden lichamelijke yoga vormen en ademhalingsoefeningen aangeboden. De focus ligt niet op het ‘juist’ of ‘goed’ uitvoeren ervan. Je wordt in deze les dus niet fysiek gecorrigeerd en zowel deelnemers als facilitator blijven op hun eigen matje. Je wordt wel uitgenodigd om stap voor stap (terug) contact te maken met je eigen lichaam en op basis daarvan keuzes te (leren) maken en acties te ondernemen. Er wordt ingezet op het creëren van een veilige context door onder andere kleinschalige groepen (max. 6 deelnemers), keuzemogelijkheden en uitnodigende taal. 

Trauma Center Trauma Senistive Yoga (TCTSY) is de methodiek die gehanteerd wordt in deze lessenreeks. TCTSY werd ontwikkeld op basis van empirisch onderzoek in de Verenigde Staten door toonaangevende experten in het traumawerk (onder andere David Emerson en Bessel van der Kolk). Meer en meer trauma experten erkennen de impact van emotioneel trauma op het lichaam en zien het lichaam als een pad naar de genezing van trauma. De methodiek is specifiek ontwikkeld voor mensen met chronische posttraumatische stressstoornis (PTSS) of mensen met complex trauma als gevolg van langdurige blootstelling aan traumatisch ervaringen binnen een relatie. Ook voor mensen die een reguliere yoga les als onveilig ervaren en merken dat ze daarin steeds op hun hoede zijn of de nood voelen om zichzelf te bewijzen, kan deze les van toepassing zijn. Het is dus niet noodzakelijk dat je jezelf ziet als iemand met een traumageschiedenis. 

Praktisch:

  • Lessenreeks: je schrijft je in voor een reeks van 8 lessen. Op deze manier werken we met een vaste groep gedurende de lessenreeks. 
  • Data: Zaterdagvoormiddag 16/10, 23/10, 30/10, 13/11, 20/11, 27/11, 11/12 & 18/12. 
  • Uur: 10u45 tot 12u 
  • Prijs: 150 euro 
  • Locatie: Ayuryoga, Wijgmaalsesteenweg 192a 3020 Herent
  • Lesgever: Jolien Lesage

Kennismakingssessies van 30m op:

De Kennismakingssessies zijn erop gericht dat je trauma sensitive yoga zelf kan ervaren. Ze zijn bewust korter (30m) zodat het als een eerste kennismaking kan dienen voor de reeks. Vraag en antwoord met de lesgever is dan ook mogelijk na de sessies als je nog wat meer uitleg wenst. Een kennismakingssessie kost 5€.

Twijfel je of heb je vragen, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar Jolien

Schrijf je in voor de volledige reeks via onze online registratie tool:

https://www.momoyoga.com/Ayuryoga/lesson/11294699/trauma-sensitieve-yoga