Documentaire: The Way Out + Dharma Talk

Documentaire: The Way Out + Dharma Talk

Welkom op de Vlaamse première van The Way Out, een documentaire gebaseerd op de teachings van zenleraar Thich Nhat Hanh. Zijn voorstel om het klimaatprobleem aan te pakken is tegelijk eenvoudig en revolutionair: “The way out is in” – de uitweg uit de klimaatcrisis zit in ieder van ons. In de film volgen we twee jonge mensen, een Braziliaanse bankier en een Britse milieuactivist, tijdens een stressvolle periode in hun leven.

Thich Nhat Hanh nodigt ons uit om te stil te vallen: om te stoppen met rennen en diep te kijken naar wat er echt aan de hand is: wat zijn de ideeën waar ons gedrag uit voortvloeit? Hoe werken onze denkpatronen en emoties? Wat is ons diepste verlangen? Als we het stil maken, kunnen we onszelf en de aarde beter leren begrijpen.

Na de film zal Leni Cellini een korte lezing geven over haar ervaringen in Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh in Frankrijk, waar ze verschillende maanden verbleef. Ze zal ingaan op vragen als: hoe kan mindful leven een oplossing bieden voor de klimaatcrisis? Hoe heeft haar verblijf in Plum Village haar relatie met de aarde veranderd? Wat is het verband tussen persoonlijke en sociale verandering, tussen individuele en collectieve transformatie? Tot slot is er ruimte voor nabespreking en vragen.

Meer info over de film vind je hier: https://www.bffe.eu/wake-up-earth/.

Praktisch:
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld (61 minuten)

Vrijdag 10 mei, 19u30-21u30
De Ondersteuning, Wijgmaalsesteenweg 192a, Herent
Prijs: 15 euro (12 euro voor mensen met een beperkt inkomen). Water en thee zijn er gratis bij inbegrepen.
Inschrijven: leni@ont-moeten.be.